Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola

 

„Református eme iskola. Ez nem többet, de nem is kevesebbet jelent, mint 450 éve született és őrzött hagyományt, magyar karaktert.
A reformáció népe fedezte fel az anyanyelven éneklés örömét.
Pedagógiánk szempontjai között ott kell lennie mindenkoron a szolgálat indulatának is, mely nyomán megtapasztalhatjuk, hogy nem hiábavaló a mi fáradozásunk.”
 

Művészetoktatás PDF Nyomtat Email
A Tinódi Lantos Sebestyén Református Zeneiskola 1996-ban kezdte meg működését.

Az országban mi voltunk az első egyházi művészeti iskola, és ennek az elsőségnek próbálunk e minőségben is megfelelni.

Később a zeneművészeti tanszakok mellett képző- és iparművészeti ágakkal gazdagodva intézményünk művészeti alapiskolává bővült. A tanulmányaikat nálunk kezdő és folytató diákjainkon kívül más iskolák növendékei is részt vehetnek a művészeti oktatásban.

A közismereti tárgyakkal párhuzamosan történő művészeti oktatásban minden gyermek számára lehetőség nyílik arra, hogy megtalálja azt a neki tetsző művészeti ágat, amelynek tanulása - művelése kreativitásra és önfegyelemre neveli, és sikerélményekhez juttatja őt. A zene-, tánc-, képző-, és iparművészeti, valamint a színművészeti tárgyak magas színvonalú oktatása segít a szabadidő hasznos és értékes eltöltésében, a gyerekek személyiségének és kreativitásának fejlesztésében.

Hisszük, későbbi életük során diákjaink a szabadidejük hasznos eltöltésében olyan tevékenységet fognak választani, amelyekhez az indíttatást iskolánkban szerezték.

Az Alapfokú Művészetoktatási Intézmények Szakmai Minősítő Testülete által lefolytatott minősítési eljárás alapján iskolánk elnyerte a „KIVÁLÓRA MINŐSÍTETT ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY" címet.

 

Galéria

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Adventi estékAdventi estékAdventi estékAdventi estékDiákjaink az óvodákbanDiákjaink az óvodákbanDiákjaink az óvodákban
JT SlideShow Module v1.5.1

Dominó

Banner

„1% támogatás, 99% lelkierő"

Banner

GYÜLEKEZETÜNK

Banner

Bogárka mese

Banner
Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola Template by Ahadesign Támogató: Joomla!