Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola"Siess keresztyén, lelki jót hallani
Régi törvényből harcolni tanulni,
Az igaz hit mellett mint kell bajt vívni,
Krisztusban bízni."

Népdaléneklő versenyeink

tesztNépdaléneklő verseny 2012 PDF Nyomtat Email

Népdalok március idusán
2012. március. 17. szombat | Szerző: V. Varga József
Enying - Nemzeti ünnepünket a hagyományos népdaléneklő versennyel köszöntötték március 15-én a Tinódi református általános és művészeti iskolában. A szakmai zsűri a gálára öt előadást kért fel.
A díszterem ablakain be-bekukucskált a melengető napfény a Tinódi Lantos Sebestyén református általános és művészeti iskola hagyományos ünnepi népdaléneklő versenyének ifjú dalosait és népes közönségét köszöntve. A sorrendben immár huszonegyedik megmérettetésen a kistérségi iskolák és a környékbeli református iskolák diákjai szerepeltek.
A publikum negyven produkciót kísérhetett figyelemmel, kilenc iskolából összesen hetven ifjú lépett színpadra (szólisták, énekkettősök, énekhármasok és éneklőcsoportok citerakísérettel).

Bővebben...
 
Népdaléneklő 2010 PDF Nyomtat Email

Dalos tavaszi ünnep
ÉNEKLŐ Március idusát köszöntötték

Enying (V. Varga József) - Nemzeti ünnepünket a hagyományos népdaléneklő versennyel köszöntötték a Tinódi református iskolában. Március idusán a fiatalok ajkáról szólt ismét a dal, tiszta forrásból.

Az ünnepen mindannyiszor Juhász Gyula felemelő sorai jutnak eszembe: „De azért lelkünk búsan visszanéz, / És emlékezve mámoros lesz tőled… / Ó nagy nap, szép nap, légy örökre áldott, / Hozz mindig új fényt, új dalt, új virágot!”
A díszterem ablakain be-bekukucskált a melengető napfény a Tinódi Lantos Sebestyén református általános és művészeti iskola hagyományos népdaléneklő versenyének ifjú dalosait és népes közönségét köszöntve.

Bővebben...
 
Népdaléneklő 2009 PDF Nyomtat Email

Dalos tavaszi ünnep                                                   (Örömet hoztak egymásnak)
Március idusát köszöntötték         
  (Ifjú dalosok a tavaszi ünnepen a Tinódiban)

Enying (V. Varga József) - Március idusára ismét szólt az ének. Nemzeti ünnepünket a hagyományos körzeti népdaléneklő-versennyel köszöntötték a Tinódi Lantos Sebestyén református iskolában. Mintegy hatvan diák lépett pódiumra.

Az udvarról mindenki beljebb húzódott, a szitáló esőt szél is kísérte a múlt péntek délelőttjén. Később azért a díszterem ablakain be-bekukucskált a márciusi napfény, a Tinódi Lantos Sebestyén református általános és művészeti iskola hagyományos népdaléneklő-versenyének ifjú dalosait és népes közönségét köszöntve.
Nagy taps fogadta a „hazalátogató” Hajdú Zoltán református lelkészt, korábbi iskolaigazgatót és feleségét, Éva asszonyt, akik a múlt évben vonultak nyugdíjba. Zoltánék boldogan újságolták legifjabb unokájuk érkezését.  
A fellépők egy csoportja a folyosón izgult, többen a nézőtér széksoraiban figyeltek. Demény István kürtművész egy futamot fújt, majd Zsolnainé Purger Mercédesz igazgatóhelyettes nyitotta meg a rendezvényt.

Bővebben...
 
Népdaléneklő 2008 PDF Nyomtat Email

Boldog, aki énekel!
Ifjú dalosok a márciusi ünnepen a Tinódiban

Enying (V. VARGA JÓZSEF) - Sokat énekeljetek, gyerekek! - hangsúlyozta értékelésében a zsűri elnöke. - Hiszen aki énekel, boldogabb lesz attól… Március idusát a hagyományos körzeti népdaléneklő versennyel köszöntötték a Tinódi református iskolában.

Az ifjú énekesek valamennyien papírra vetett tízes listával érkeztek március idusán a Tinódi református általános és művészeti iskolába, a dalok közül egyet szabadon választottak, egyet pedig a zsűri kérésére mutattak be. A gyerekek némelyike szépen ki is színezte, zászlóval, virággal díszítette kis művét.
Az intézmény rézfúvósai - Demény István kürtművész vezetésével - indulókkal hívogatták a versenyzőket és a közönséget a hagyományos népdaléneklő versenyre, Nagy Imola népzenész tanítványai citerajátékkal és 1848-as dalokkal köszöntötték a nagyérdeműt.

Bővebben...
 
Népdaléneklő 2007 PDF Nyomtat Email

Nemzeti kincsünk: a népdal
Ifjú dalosok a Tinódiban, Kodály virágai között

Enying (V. Varga József) – A Kodály évben sajátos keretbe foglalták a versenyt a díszteremben látható, Tavaszy Noémi alkotta, a Kodály virágai összefoglaló címet viselő színes linómetszetek.  

Zene, tánc, szavalat, hangeffektus, szalag és zászló jellemezte a március 15-ét köszöntő rendhagyó ünnepi műsort. A diákok a hagyományos népdaléneklő versenyre érkezőket fogadták ily módon, produkciójukat a városi megemlékezésen is előadták. Felkészítő tanáraik Chikány Gergely, Egervári György és Paár Tibor voltak.

Bővebben...
 
Népdaléneklő 2006 PDF Nyomtat Email

Bőséges kosárból választhattak az ifjú dalosok
Népdaléneklő verseny a református iskolában

Enying (V. Varga József) – A Himnusz nem magnóról szólt, úgy énekelték a megjelentek, Demény István trombitaművész kíséretével.

„Amikor a márciusi forradalmat tanultuk, elgondoltam, hogy a szépnagymamám is ott állt a Nemzeti Múzeum előtt a téren egy esernyő alatt. Miért ne lehetett volna így? Talán éppen tojást vitt a piacra eladni, és megállt a tömegben, mert meghallotta, hogy egy fiatal férfi a lépcsőkön beszélni kezd… Ilyenkor úgy érzem, közöm van a történelemhez.” A hagyományos körzeti népdaléneklő versenyt megelőzően a Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény színművészeti tanszakának növendékei – három elsős tanulóval kiegészülve – irodalmi, zenés, táncos összeállítással emlékeztek nemzeti ünnepünkre, Egervári György és Paár Tibor felkészítő tanárok vezetésével.

Bővebben...
 
Népdaléneklő 2003 PDF Nyomtat Email

Népdalok, március idusán
Örömet és mosolyt hoztak az ifjú dalosok

Enying (V. Varga József)

A gyerekek tiszta éneke, mint a szép márciusi napsütés, bearanyozta az ünnepet. A hagyományos egyéni népdaléneklő versenyt megelőzően a Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Művészeti Alapiskolában először tartottak március 15-ei ünnepséget, hiszen a nyolc évfolyamos képzés tavaly ősszel indult náluk. A nemes megmérettetésen azután a Mezőföldi Iskolaszövetség intézményeinek diákjai vettek részt, az általános iskolásokon kívül most először középiskolások is. A versenyben arany minősítést érdemelt Szente Melinda, László Veronika, Fodor Janka, Bardócz Beatrix, Imre Enikő és Katona Lóránt.

 
Népdaléneklő 2002 PDF Nyomtat Email

Örömet és mosolyt hoztak a dalosok
Népdaléneklő verseny a művészeti iskolában

Enying (V. Varga József.) – A gyerekek tiszta, igaz éneke – mint a szép márciusi napsütés az ünnepet – bearanyozta szívünket, lelkünket.

A Tinódi Lantos Sebestyén Református Művészeti Alapiskolában az idén is megrendezték a hagyományos népdaléneklő versenyt. Külön aktualitást adott az eseménynek, hogy a mezőföldi települést éppen 10 éve nyilvánították várossá.
Az iskola dísztermét Tavaszi Noémi illusztrációi díszítik, melyeket Kodály népdal-feldolgozásai ihlettek. Ebben a méltó környezetben léptek a versenyzők a saját maguk, illetve a zsűri által választott egy-egy népdallal a pódiumra. Örömet és mosolyt hoztak a kis dalosok, akik a városból, valamint Dégről és Lajoskomáromból érkeztek. Bájos lánykoszorú gyönyörködtette az értő közönséget. De vajon hová tűntek az éneklő fiúk? Hiányoztak.
Minden versenyző oklevelet vehetett át, és Kató Balázs művész-tanár kerámia csengettyű-lánykáját is ajándékba kapta. A zsűri életkor szerinti megosztásban, három kategóriában értékelt. Első díjat érdemelt Völgyi Daniella (első osztályos, a verseny legfiatalabb résztvevője), Szente Melinda és Molnár Boglárka. Különdíjasok: Abai Evelin, Dávid Renáta, Bardócz Beáta és Juhász Melinda. Az eredményhirdetést követően a győztesek újra dalra fakadtak, s vidám énekkel búcsúztak a nézőktől, a versenytől.


 


Galéria

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Adventi estékAdventi estékAdventi estékAdventi estékDiákjaink az óvodákbanDiákjaink az óvodákbanDiákjaink az óvodákban
JT SlideShow Module v1.5.1

Dominó

Banner

„1% támogatás, 99% lelkierő"

Banner

GYÜLEKEZETÜNK

Banner

Bogárka mese

Banner
Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola Template by Ahadesign Támogató: Joomla!