^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Népdaléneklő 2012

 Népdalok március idusán
2012. március. 17. szombat | Szerző: V. Varga József
Enying - Nemzeti ünnepünket a hagyományos népdaléneklő versennyel köszöntötték március 15-én a Tinódi református általános és művészeti iskolában. A szakmai zsűri a gálára öt előadást kért fel.
A díszterem ablakain be-bekukucskált a melengető napfény a Tinódi Lantos Sebestyén református általános és művészeti iskola hagyományos ünnepi népdaléneklő versenyének ifjú dalosait és népes közönségét köszöntve. A sorrendben immár huszonegyedik megmérettetésen a kistérségi iskolák és a környékbeli református iskolák diákjai szerepeltek.
A publikum negyven produkciót kísérhetett figyelemmel, kilenc iskolából összesen hetven ifjú lépett színpadra (szólisták, énekkettősök, énekhármasok és éneklőcsoportok citerakísérettel).

Bővebben...

Népdaléneklő 2010

Dalos tavaszi ünnep - ÉNEKLŐ Március idusát köszöntötték

 

Enying (V. Varga József) - Nemzeti ünnepünket a hagyományos népdaléneklő versennyel köszöntötték a Tinódi református iskolában. Március idusán a fiatalok ajkáról szólt ismét a dal, tiszta forrásból.

Az ünnepen mindannyiszor Juhász Gyula felemelő sorai jutnak eszembe: „De azért lelkünk búsan visszanéz, / És emlékezve mámoros lesz tőled… / Ó nagy nap, szép nap, légy örökre áldott, / Hozz mindig új fényt, új dalt, új virágot!”
A díszterem ablakain be-bekukucskált a melengető napfény a Tinódi Lantos Sebestyén református általános és művészeti iskola hagyományos népdaléneklő versenyének ifjú dalosait és népes közönségét köszöntve.
A házigazdák rövid műsorral készültek: színpadra lépett a népdalkör, a dráma tagozatosok és a fúvósok, Nagy Imola, Bálint Győző és Demény István vezetésével. A műsorvezető tisztét Zsolnainé Purger Mercédesz igazgatóhelyettes látta el.
Nyolc település - a Fejér megyei Dég, Enying, Igar, Lajoskomárom és Mezőszentgyörgy, valamint a Veszprém megyei Balatonvilágos, Csajág és Papkeszi - tíz iskolájából negyvenegy szólóénekes és egy duó lépett hétfőn pódiumra. A verseny két felvonásban zajlott, a lányok, fiúk két-két, hosszabb-rövidebb népdallal rukkoltak elő. A tiszta gyermekhang elbűvölte a hallgatóságot.

Bővebben...

Határtalanul

gyülekezet

domino

Copyright 2017  Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola