^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Népdaléneklő 2012

 Népdalok március idusán
2012. március. 17. szombat | Szerző: V. Varga József
Enying - Nemzeti ünnepünket a hagyományos népdaléneklő versennyel köszöntötték március 15-én a Tinódi református általános és művészeti iskolában. A szakmai zsűri a gálára öt előadást kért fel.
A díszterem ablakain be-bekukucskált a melengető napfény a Tinódi Lantos Sebestyén református általános és művészeti iskola hagyományos ünnepi népdaléneklő versenyének ifjú dalosait és népes közönségét köszöntve. A sorrendben immár huszonegyedik megmérettetésen a kistérségi iskolák és a környékbeli református iskolák diákjai szerepeltek.
A publikum negyven produkciót kísérhetett figyelemmel, kilenc iskolából összesen hetven ifjú lépett színpadra (szólisták, énekkettősök, énekhármasok és éneklőcsoportok citerakísérettel).


A háromtagú szakmai zsűri - az elnöki tisztet ellátó Nagy László többszörös Aranypáva-nagydíjas népzenész és társai: Mátyás Gáborné (Erzsike) enyingi zenepedagógus és Szente Melinda, a Pécsi Tudományegyetem operaének szakos hallgatója (egykori tinódis diák és számos népdaléneklő verseny győztese) - minősítésekkel értékelte a produkciókat. Az ítészek 16 aranyminősítést, 15 ezüstöt és 9 bronz fokozatot osztottak ki - a gálára, az újrázásra 5 előadást kértek fel.
A napfényes délelőtt zárásaként ismét nagy sikerrel mutatta meg tudását és tehetségét a Tinódi éneklőcsoport (Labossa Asztrid Emma, Szentmiklósi Evelin, Suba-Faluvégi Zsófia, Szabó Laura, Molnár Angelika Zsuzsanna, Kolonics Attila, Tóth Laura Evelin és Kovács Gréta), felkészítő tanár Nagy Imola. Keöves Dóra (Füle), felkészítő Füredi Istvánné. Pápai Polli (Csajág), felkészítő Németh Józsefné. Lakatos Roberta (Berhida), felkészítő Füredi Istvánné. Papp Zsófia és Kenyó László (Balatonfőkajár), felkészítő Szabóné Simon Gabriella.
Forrás: http://fmh.hu

Határtalanul

gyülekezet

domino

Copyright 2017  Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola